Нашата мисия

Нашата мисия

Използваме само органични брашна, включително собствено селектирани, и натурални продукти
Експериментираме, създаваме и предлагаме

Живи Хлябове, Ламинирани теста с естествена ферментация, Ензимни напитки, Сладкарски изкушения
Нашата мисия е да възродим изкуството на Хляба в една забравена негова форма… Също така, да обединим любители и професионалисти около Хляба и неговата собствена мисия да внесе здраве и хармония на трапезата и в живота на съвременния Човек

Квасът или естествената ферментация на тестото е традиция, която хилядолетия е била практикувана и усъвършенствана. Той дава на Хляба неповторими качества. Практика, която ни учи на спокойствие и търпение, тя ни връща към отминалите Епохи. От научна гледна точка, само Кваса умее да разгражда многократно захарните вериги в брашното и съответно превърне Хляба в храна, която ни прави здрави и силни.

Хлябът се прави от брашно, вода, квас и сол. Това е основната или базова рецепта за чист Хляб. Брашното, разбира се, представлява смляно на мелница зърно. Всичко допълнително добавено, променя и структурата, и характеристиката на брашното и е напълно излишно при правенето на Хляб. За целта работим с мелница, която лично инспектираме, и зърнопроизводители, които отглеждат специфични сортове само за Нас.

slide left slide right